Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2010 21:23 - Умът и тялото
Автор: valena Категория: Други   
Прочетен: 2310 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 15.07.2011 09:50


 Сигурно знаете, че умът управлява тялото. Макар че сферата на здравните познания едва наскоро възприе този факт, напоследък той се обсъжда толкова много в медиите, че по-младите лекари вече започнаха да възприемат тази концепция и много престижни школи, като например Харвардското медицинско училище, вече я преподават.

Ако умът управлява тялото, значи положителното мислене ще се изрази в здраво тяло, а принципно отрицателната нагласа ще има като резултат болести. Нека надникнем в аналите, за да разберем дали става така.

В ноемврийския брой от 1995 г. на месечника “Brain/Mind” (“Мозък и мисъл”), който отразява научните търсения в тази област, пише, че Институтът за сърдечни изследвания е доказал, че гневът влияе отрицателно върху тялото, а похвалата - положително.

При гняв е задействан симпатиковият клон от автономната нервна система. Това кара сърцето да бие ускорено, артериите да се свиват - все признаци, свързани със сърдечните болести и смъртта.

От друга страна, доказано е, че похвалата, насочена към друг човек, активизира парасимпатиковия клон на автономната нервна система. Смята се, че този клон пази телесното ни здраве. Електромагнитните излъчвания на сърцето стават по-синхронни, което е признак за добро физическо състояние, и равнището на А-имуноглобулина - предната отбранителна линия на тялото срещу инфекции и болести, също се повишава.

Според Ролин Маккрейти, шеф на изследователския екип на Института по сърдечни изследвания, това е първото доказателство, че “любовта и признанието са по-здравословни от гнева”.

Наистина и другите взаимовръзки между ума и тялото доказват същото: положителните чувства водят до положителни физически резултати, а отрицателните емоции сериозно увреждат здравето.

Можете да откриете примери и в собствения си начин на говорене. Ако по принцип се изказвате отрицателно за части от тялото си, това може да стане истина и да се изяви като болест.

Може би казвате: “Вратът (гърлото) ще ме заболи от него.” Ако сутрин се будите със схванат врат или с болки в гърлото, спомнете си “от кого ви боли” вратът или гърлото.

Може би казвате: “Тя ще ме разболее.” Казвайте го по-често и “тя” точно това ще направи.

Казвате ли: “Сърцето ми се къса от това.” Спрете. Или: “Не мога да го (я) понасям.” Няма да ви стане по-леко.

Киберфизиологията - връзката между ума и тялото - изисква да пожелаете да изпитате искрена любов към своето тяло. А после да изразите тази любов към онази част от него, която не функционира добре. Направете го в процеса на релаксация, като си представите съответния орган и го “видите” да работи идеално според вашата представа. Изразете му своята искрена любов и благодарност.

Какво ще стане, ако започнете да нападате този орган, защото не работи добре? Правете така достатъчно често и със сигурност ще си подпишете скорошна смъртна присъда.

Доброто носи добро. Така се получава вътре във вас. 
                                                                                      
                                                                                          Д-р Стоун




Гласувай:
8



Следващ постинг

1. original - :)
28.10.2010 22:21
"Ако умът управлява тялото, значи положителното мислене ще се изрази в здраво тяло, а принципно отрицателната нагласа ще има като резултат болести."
цитирай
2. valena - "Ако умът управлява тялото, ...
07.11.2010 11:33
original написа:
"Ако умът управлява тялото, значи положителното мислене ще се изрази в здраво тяло, а принципно отрицателната нагласа ще има като резултат болести."

Вярно е. Изпитала съм това върху себе си. Промених живота си благодарение на положителното мислене.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: valena
Категория: Други
Прочетен: 74441
Постинги: 17
Коментари: 59
Гласове: 2543
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031