Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2012 13:37 - ПОСЛАНИЯ ОТ ВОДАТА И ВСЕЛЕНАТА
Автор: valena Категория: Други   
Прочетен: 4598 Коментари: 10 Гласове:
36

Последна промяна: 07.03.2012 10:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Преди 15 години за пръв път успяхме да заснемем воден кристал. Всички знаем, че водата няма нито вкус, нито мирис, нито цвят. Удивителното при нея е, че в зависимост от агрегатното състояние или подадената информация, тя е способна да ни покаже безбройните си "лица". Открихме, че повечето проби от изворна и подпочвена вода, заедно с тези, взети от горното течение на реките, образуват красиви кристали. Докато проби от чешмяна или дъждовна вода, както и от долното течение на реките, образуват безформени или неправилни кристали. Така ни хрумна идеята да заснемем водни кристали, след като водата е била изложена на влиянието на различна музика или писано слово. Думи и фрази, които изразяват универсални истини, например "благодаря" или "любов и признателност", образуваха красиви и симетрични кристали. От друга страна, вода, изложена на влиянието на отрицателни думи като "глупак" или ""война", образуваха грозни и уродливи кристали.
  След дълга изследователска работа разбрах, че водата достоверно пресъздава подадената и информация посредством формата на кристалите си.Изучаването на кристала на любовта и благодарността се превърна в най- големия катализатор за мен. Според мен тези думи са ключови в предстоящото време на велико преображение. Любовта и благодарността са същността на живота.
     ................................................
  В много научни кръгове, особено в сферата на квантовата физика, вече е общоприет факт, че дори и най- малкото познато ниво на атомите, елементарните частици, вибрират леко. Вибрацията се измерва в херцове, единица за честота, равна на едно трептене за секунда. Господ ни е дал прекрасна универсална система и тя се нарича "принципът на резонанса". Явлението, при което звуци с една и съща честота си влияят и откликват помежду си, се нарича резонанс. При възникването на резонанс предметът, върху който звукът оказва влияние, получава енергия от другия предмет, без да прави нищо. А предметът, който изпраща звука, получава енергията си обратно. Чрез резонанса двата предмета взаимно си влияят и могат свободно да обменят енергия. Няма как да не осъзная, че благодарение на този феномен Господ изразява идеята си колко чудесно е да се разбираме помежду си. Господ е създал резонанса като физическо напомняне, че всяко живо същество има своя същност, но едновременно с това е свързано с всичко останало и споделя хармонична енергия.
  Сигурно се съмнявате в това, но заради нашите чувства ние непрекъснато променяме честотите на вибрациите си. Само хората имат способността да резонират с всичко във Вселената. В зависимост от това как използваме този дар Божи, можем или да пресътворяваме Земята, или да я доведем до унищожение. Ако изберем да резонираме и да сме в хармония с останалия свят, планетата ще продължи да вибрира и животът ще просъществува. Но ако следваме само собствените си егоистични желания, ще станем свидетели на все по- голямо унищожение на природата, на конфликти, на увеличение на социалното неравенство в обществото и още, и още. Не е ли време да си дадем сметка за този велик дар и да помислим как бихме могли да го използваме?

                                                                                                                             Масару Емото

   Изследванията на д-р Масару Емото за водата са представени нагледно и достъпно във филма "Великата тайна на водата". Препоръчвам го на всеки, който не го е гледал.  





Гласувай:
36



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dolsineq - ". . . Господ ни е дал прекрасна ...
14.01.2012 14:19
"...Господ ни е дал прекрасна универсална система и тя се нарича "принципът на резонанса". Явлението, при което звуци е една и съща честота си влияят и откликват помежду си, се нарича резонанс. При възникването на резонанс предметът, върху който звукът оказва влияние, получава енергия от другия предмет, без да прави нищо. А предметът, който изпраща звука, получава енергията си обратно..." – интересно ми беше да го прочета. Поздрави!:)
цитирай
2. valena - Re: dolsineq
14.01.2012 17:27
Благодаря! Аз също го четох с интерес.
цитирай
3. hristo27 - Нищо в природата не се случва слу...
18.01.2012 10:28
Нищо в природата не се случва случайно.
Затова трябва да я пазим! За да запазим и себе си като част от нея.
цитирай
4. valena - Re: hristo27
22.01.2012 11:16
Напълно прав си. Трябва да се интересуваме от законите, според които функционира природата и да се съобразяваме с тях, защото и ние сме част от нея.
цитирай
5. monaliza121 - Да, филма не съм гледала, но четох ...
25.01.2012 14:06
Да, филма не съм гледала, но четох книгата на Емото "Тайните послания на водата"
цитирай
6. valena - Re: monaliza121
25.01.2012 17:42
Гледай филма. Описани са експерименти с вода, поставена при различни условия; представя се мнението както на учени, така и на духовни лица. Мен филмът ме накара да гледам на водата по различен начин. При положение, че голям процент от тялото ни е вода, можем да осъзнаем какви думи, емоции и външни въздействия ни влияят негативно и кои- позитивно и съответно да ги подбираме, доколкото е възможно. Според мен даже в училище е хубаво да се представи.
цитирай
7. li4kata - Това ми е много интересно!
28.01.2012 16:54
Здравей, Зорница!
Лекувах се при един биоенерготерапевт и той ми сподели, че всъщност въздейства на структурата на водата в тялото ми! Също ми препоръча да изгледам филма! :-))
Интересно ми е тук!
цитирай
8. valena - Re:li4kata
28.01.2012 18:51
Ако все още не си го изгледал, може би му е дошло времето:) Аз бях много впечатлена. Молитвите също променят структурата на молекулата на водата, може би трябва да се възползваме от това позабравено въздействие.
Радвам се, че ти е интересно:)
цитирай
9. jabalka - Поздрави сърдечни !
01.02.2012 18:32
Удивително!!!!
Винаги съм имала усещането за това, когато в светлината на написаното от теб съм разсъждавала....!
цитирай
10. valena - Re: jabalka
01.02.2012 18:40
:) Определено мисля, че трябва да се доверяваме на вътрешните си усещания.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: valena
Категория: Други
Прочетен: 74446
Постинги: 17
Коментари: 59
Гласове: 2543
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031